Pașii pentru lupta informată împotriva hemoroizilor

Pentru a aborda corect soluția unei probleme, trebuie mai întâi să o înțelegem. Acest lucru este valabil mai ales pentru hemoroizi. Sunt o boală persistentă pentru care trebuie stabilite cauza, simptomele, posibilele tratamente și tratament. Nu amânați terapia, întârzierea poate doar agrava starea.

Pasul 1 – Aflați cele mai importante lucruri despre hemoroizi

Hemoroizii sunt vene umflate care pot fi fie interne (în rect), fie externe (în jurul anusului).Cele două tipuri pot apărea separat sau împreună, diferența dintre ele este că hemoroizii interni nu sunt dureroși, iar hemoroizii externi provoacă dureri destul de severe.

Ceea ce au în comun cele două tipuri de hemoroizi este că  acestia sângerează atunci când sunt răniți. Statisticile arată că principalele grupuri de risc sunt persoanele supraponderale și persoanele în vârstă.

Hemoroizii apar destul de des în timpul sarcinii, deoarece în această perioadă presiunea asupra venelor pelvine și rectale este foarte mare, mai ales în timpul nașterii.

Hemoroizii devin o boală din ce în ce mai frecventă, deoarece marea majoritate a oamenilor de toate vârstele duc un stil de viață pe care l-au exclus de la exercițiile sănătoase, de a bea suficientă apă și  a mănânca  regulat.

Pasul 2 – Învață să recunoști hemoroizii

Hemoroizii externi sunt recunoscuți cu ușurință spre deosebire de cei interni, deoarece, așa cum am menționat deja, hemoroizii interni nu sunt susceptibili de a fi dureroși. Astefel poți detecta doar atunci  când încep să sângereze la un moment dat. Iată câteva dintre principalele simptome pentru a recunoaște hemoroizii externi:

  • Apariția de roșeață sau mâncărime în zona anală
  • Transpirație în zona anală
  • Disconfort și/sau durere
  • Sângerări dureroase după defecare, sângele va fi puțin și culoare roșu aprins
  • Apariția unui nodul în zona anală, care în majoritatea cazurilor este  foarte dureroasă

Pasul 3 – Verificați dacă suferiți de hemoroizi

Utilizați o oglindă pentru a verifica dacă există umflături sau denivelări în zona anală. Când sunt apăsate, acestea vor fi dureroase și pot fi roșu închis sau de culoarea pielii tale. În această situație, devine clar că hemoroizii de care suferiți sunt externi. Daca observi sange pe hartia igienica dupa stergere, daca este rosu aprins, inseamna ca este de la hemoroizi care sangereaza. Cu toate acestea, dacă culoarea sângelui este întunecată, înseamnă că sângerarea poate veni din adâncime în sistemul dumneavoastră digestiv.

Dacă observați sânge pe hârtia igienică, dar nu găsiți hemoroizi externi, consultați imediat un medic, deoarece acesta poate fi un simptom al altor boli mult mai grave.

Pasul 4 – Trebuie să știi când să mergi la medic

Daca esti tratat pentru hemoroizi cu remedii la domiciliu si dupa o saptamana mai ai dureri si/sau sangerari, o vizita la medic este inevitabila. Sângerarea poate fi cauzată de boli care  iti pun viața în pericol. Acordați atenție culorii nu numai a sângelui, ci și a fecalelor. Dacă sunt închise la culoare sau chiar cadru, acesta este un semn că sângerarea poate să nu fie de la hemoroizi.

Pasul 5 – Fiți pregătit pentru ce să vă așteptați de la examinarea medicului

Examinarea pentru hemoroizi în cabinetul medicului se efectuează după cum urmează – medicul examinează anusul pentru hemoroizi externi, apoi examinează rectul pentru hemoroizi interni. Pentru a determina dacă pacientul suferă de hemoroizi interni, este necesar ca medicul să simtă cu un deget uns cu lubrifiant, pereții rectului. Dacă se suspectează hemoroizi interni, medicul poate folosi și un anoscop (tub de plastic). Anoscopul luminează rectul și se pot observa posibile sângerări și/sau vene umflate. Intervenția cu aceste țesuturi ar trebui să fie doar în condiții care pun viața în pericol și ar trebui să fie întreprinsă atunci când nimic altceva nu a ajutat.

Vi se pare util acest articol?

Produsul Hemorrel este un instrument real pentru a obține rezultate rapide și de durată, vezi Unguent Hemorrel aici.