Modalități de a ameliora și trata hemoroizii acasă

Hemoroizii sunt vase de sânge mărite și sunt împărțiți în două tipuri – interni și externi. Motivul apariției lor este presiunea crescută în venele rectale și pelvine, care la rândul lor duce la crampe gastrointestinale, diaree și constipație. Dacă suferiți de hemoroizi, veți observa urme de sânge în vasul de toaletă sau pe hârtie igienică – acesta este cel mai frecvent simptom al acestei boli.

Alte cauze ale hemoroizilor sunt strângerea în timpul sarcinii, supraponderalitatea și ridicarea de obiecte grele.

Dacă suferiți de hemoroizi în stadiu incipient, există două moduri de a încerca să-i faceți față acasă. Iată care  sunt modurile:

Utilizați remedii naturale

Ameliorează durerea, arsurile, mâncărimea și alte simptome neplăcute ale hemoroizilor cu o baie fierbinte. Poti sta in cada sau umple un lighean cu putina apa calda (cativa centimetri), unde te poti aseza, iar in cada trebuie sa torni o lingurita de sare englezeasca, iar pentru apa din lighean necesita 2-3 lingurite.

 • O altă modalitate de a ameliora disconfortul hemoroizilor este să faci o compresă cu un prosop de bumbac pe care l-ai scufundat anterior în apă fierbinte. Prosopul cald se pune pe zona afectata aproximativ 15 minute de 4 sau 5 ori pe zi.
 • Cumparati unguentul Hemorrel și utilizați cel puțin de două ori pe zi. Acest preparat este creat din extracte naturale și este foarte potrivit pentru ameliorarea de durată a simptomelor hemoroizilor.
 • Nu folosiți hârtie igienică uscată după ce ați mers la toaletă. În schimb, luați șervețele umede pentru bebeluși sau  eventual doar udați hârtia igienică înainte de a o folosi. Curățați foarte bine pentru a evita mai multe inflamații.
 • Pentru a reduce umflarea de la hemoroizi, utilizați gheață. Țineți gheața între 5 și 10 minute, nu mai mult!
 • Pentru a te simți mai confortabil în timp ce stai, folosește o pernă  forma  de gogoasa sau o pernă moale din spumă.

Combaterea hemoroizilor este imposibilă fără o schimbare a stilului tău de viață

 • Este extrem de important ca atunci când  mergeti la toaleta pentru treaba mare  trebuie  să lași lucrurile să se întâmple natural. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să încetinești mișcările intestinale. Dacă nu funcționează, încercați din nou mai târziu.
 • Deshidratarea agravează problema hemoroizilor, așa că asigurați-vă că beți cel putin  1,5-2 litri de apă pe zi. Acest lucru, desigur, ar trebui făcut nu numai atunci când aveți o problemă, ci ar trebui să devină parte din rutina voastră zilnică.
 • Fibrele rețin apa mai mult timp în organism și ajută la reducerea dureroasă a mișcărilor intestinale atunci când suferiți de hemoroizi. Fibrele necesare le poți obține din fructe și ar trebui să le consumi împreună cu cojile. Alte surse de fibre sunt bulgurul, orezul brun, porumbul, ovazul, orzul, hrisca, secara. Dintre legumele bogate în fibre sunt legumele cu frunze precum salata verde, spanacul și varza.
 • Pentru a combate hemoroizii, trebuie să includeți sportul în rutina zilnică. Asta nu înseamnă că trebuie să petreci 3 ore pe zi în sală. În acest caz, este important să te miști mai mult – exercițiile pot fi de anduranță, cardiovasculare, aerobic sau doar pentru a face o plimbare lungă și frumoasă.
 • Nu utilizați laxative, deoarece utilizarea lor frecventă are efectul opus – duce la constipație cronică. Dacă mai trebuie să recurgeți la astfel de medicamente, mai întâi studiați alternativele pe bază de plante.
 • Acordați atenție cât de des trebuie să vizitați toaleta și încercați să vă creați un program. În timp, corpul tău se va adapta așa cum îți dorești.

Trebuie să solicitați sfatul medicului și ajutor la primele simptome ale hemoroizilor și, în același timp, puteți aplica în siguranță toate aceste lucruri. Hemoroizii sunt o problemă foarte frecventă și persistentă cu care este greu de tratat doar cu medicamente și fără a face schimbări radicale în stilul tău de viață.

Vi se pare util acest articol?

Produsul Hemorrel este un instrument real pentru a obține rezultate rapide și de durată, vezi Unguent Hemorrel aici.