Hemoroizi interni și externi – Localizare, simptome și stadii de dezvoltare

Hemoroizii sunt vase de sânge situate în zona rectală. Umflarea și/sau rănirea lor cauzată de diverși factori provoacă disconfort sever, durere și sângerare. Hemoroizii sunt împărțiți în două tipuri, în funcție de localizarea și simptomele lor – interni și externi.

Hemoroizi interni

1. Locație

Hemoroizii interni sunt localizați în interiorul rectului, la începutul anusului. Datorită locației lor, nu pot fi identificati până când nu au crescut semnificativ. In general, acest tip de hemoroizi sunt nedurerosi si pana cand incep sa sangereze, nu pot fi depistati fara examinarea unui specialist. Cu toate acestea, există cazuri în care hemoroizii interni coboară și încep să se extindă dincolo de anus. Dacă se întâmplă acest lucru, le veți simți și le veți vedea ca niște umflături umede, mai roz decât pielea din jur. In acest caz, hemoroizii interni descendenti pot deveni durerosi, anusul fiind un loc saturat de nervi foarte sensibili. De obicei, hemoroizii ar trebui să se stranga singuri, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, îi puteți împinge cu mare grijă in interior.

2. Simptome

După cum am menționat deja, hemoroizii interni nu au simptome vizibile până când încep să sângereze sau să cadă. Motivul pentru care hemoroizii interni cad este umflarea și mărirea lor. Iar umflarea și mărirea lor se datorează faptului că fecalele le comprimă în timpul defecării. Scaunele dure în timpul constipației cauzează cele mai multe daune hemoroizilor interni. Este posibil ca scaunul să rupă hemoroizii în timpul defecării, ceea ce provoacă, la rândul său, sângerare și/sau durere. Din cauza inflamației, a prezenței scaunelor dure și a umidității constante, apare adesea mâncărime. În plus, poate exista un sentiment de nevoie constantă de a face nevoile. După cum am menționat mai sus, hemoroizii interni căzuți revin de obicei la loc sau sunt împinși ușor cu degetul dacă acest lucru nu se întâmplă. Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că, chiar dacă îi împingeți înăuntru, data viitoare când vă faceți nevoile, vor cădea din nou.

Hemoroizi externi

1. Locație

Hemoroizii externi sunt mai mici decât hemoroizii interni, formându-se subcutanat în jurul anusului. De asemenea, hemoroizii externi pot cădea, ceea ce se întâmplă de obicei în timpul defecării. Cheaguri de sânge (numiți și trombotici de sânge) se formează adesea în hemoroizii externi proeminenti, care pot provoca dureri groaznice. Această afecțiune se numește tromboză. Hemoroizii externi trombotici pot arăta destul de înfricoșător, deoarece culoarea lor devine violet sau albastru și este foarte probabil să treacă. Această afecțiune nu este de obicei foarte gravă, dar durerea poate fi destul de chinuitoare. Hemoroizii externi trombotici se vindecă singuri în câteva săptămâni. Dacă durerea este insuportabilă, puteți solicita ajutorul unui specialist pentru a îndepărta cheagurile de la hemoroizi. Această procedură va elimina durerea.

2. Simptome

Când suferiți de hemoroizi externi, îi puteți simți ca umflarea în jurul anusului. Simptomele lor sunt umflarea, durerea, mâncărimea, arsurile și, de asemenea, sângerarea, dar de obicei nu toate simptomele apar simultan. Cele mai mari probleme, precum durerea severă, uneori însoțită de sângerare, sunt cauzate de cheaguri de sânge. După cum am menționat deja, această afecțiune este cunoscută sub numele de tromboză a hemoroizilor externi. Hemoroizii externi trombotici se simt ca niște umflături foarte dureroase, care sunt, de asemenea, foarte sensibile, ceea ce îi face foarte ușor de rănit. Având în vedere durerea severă, trebuie solicitată asistență medicală. Este foarte posibil ca după ce hemoroizii externi trombotici s-au vindecat, pe zona afectată să rămână cicatrici, iar pielea să rămână proeminentă. De obicei, cicatricile care rămân nu sunt mici, iar igiena anusului devine mai dificilă și poate apărea iritația. 

Etapele dezvoltării hemoroizilor

Etapele 1 – Hemoroizi (numiți și ), în care există sângerare, dar nu cade.

Etapele 2 – Hemoroizi , care cad, apoi revin la locul său. Poate fi cu sau fără sângerare.

Etapele 3 – Hemoroizi , care cad și nu dispar de la sine, adică. trebuie împinsi ușor cu degetul spre interior.

Etapele 4 – Hemoroizi care au căzut și nu pot fi împinși în anus. Această ultimă etapă de agravare a hemoroizilor include hemoroizii trombotici, precum și cei care trag mult din mucoasa rectală prin anus.

Toată lumea are hemoroizi, dar nu înțelege până când starea devine gravă. În unele cazuri, este posibil ca o persoană să fi avut hemoroizi și să fi trecut neobservate pentru că nu au existat simptome. Problema hemoroizilor apare la fel de des la ambele sexe, precum vârstnicii, persoanele supraponderale, persoanele care stau drepte sau stau mult timp într-un loc și gravidele sunt printre cele mai expuse riscului.

Vi se pare util acest articol?

Produsul Hemorrel este un instrument real pentru a obține rezultate rapide și de durată, vezi Unguent Hemorrel aici.