Hemoroizi în timpul sarcinii – cauze, simptome, tratament și prevenire

Hemoroizii și venele varicoase sunt de fapt unu si același lucru, dar numai atunci când apar în jurul anusului sau al rectului se numesc hemoroizi. Din păcate, majoritatea femeilor care se află în al treilea trimestru de sarcină suferă de ei.

Motive

Venele sunt valve care sunt unidirecționale și deplasează sângele către inimă, dar când există presiune asupra lor și slăbesc, sângele se întoarce și în unele locuri se adună mai mult, ceea ce duce la dilatarea și umflarea venelor. Principalele modificări în timpul sarcinii care provoacă vene varicoase și hemoroizi sunt:

 • Creșterea la  cantitatea de sânge
 • Greutatea fătului în curs de dezvoltare comprimă vasele de sânge mari situate în zona pelviană, ceea ce modifică fluxul sanguin
 • Modificările hormonale din timpul sarcinii afectează vasele de sânge, încetinind fluxul de sânge către inimă, ceea ce, la rândul său, provoacă umflarea venelor mici din zona pelviană.

Hemoroizii se agravează cu încordarea și poziția scaun, mai ales cu constipație. Ele se agravează în timpul sarcinii dacă ai fost anterior supraponderală și ai suferit de hemoroizi. Tensiunea excesivă a venelor în timpul nașterii este, de asemenea, un motiv pentru agravarea problemei hemoroizilor. Starea prelungită și statul în picioare într-un singur loc este, de asemenea, o condiție prealabilă pentru apariția sau agravarea hemoroizilor.

Simptomele diagnosticului

Hemoroizii sunt împărțiți în două tipuri – interni, care sunt localizați în rect, și externi, care apar în jurul anusului. Simptomul comun dintre cele două tipuri de hemoroizi este sângerarea, iar diferența este că hemoroizii interni nu sunt dureroși, în timp ce hemoroizii externi provoacă mâncărime și durere și pot fi ușor răniți la atingere. Dacă bănuiți că suferiți de hemoroizi în timpul sarcinii, vizitați un specialist care vă va examina și vă va prescrie tratament.

Tratament

Hemoroizii, care apar in timpul sarcinii, sunt o problema care dispare treptat după nașterea bebelușului. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a atenua disconfortul:

 • Pentru a reduce umflarea, faceți comprese reci
 • Pentru a calma durerea hemoroizilor, umpleți cada sau ligheanul cu o cantitate mica de apă caldă și stați timp de 10 minute. Acest lucru se face de mai multe ori pe zi, ajutând la normalizarea fluxului sanguin.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră despre cremele adecvate și alte medicamente care sunt sigure de utilizat în timpul sarcinii.

Includerea mai multor lichide și fibre în dieta ta te va proteja de constipație, care este una dintre principalele cauze ale hemoroizilor. Încercați să nu vă încordați în toaletă, lăsați peristaltismul intestinului să facă ceea ce este necesar. În plus, este foarte recomandat să evitați să stați pe scaune pentru perioade lungi de timp.

În cele mai multe cazuri, venele varicoase în timpul sarcinii se ameliorează în primul an după naștere. Pe lângă faptul că stai mult timp într-un singur loc, ar trebui să evitați să vă încrucișați picioarele. Când stați întins sau așezat, ridicați picioarele și picioarele ori de câte ori este posibil. Evita sa porți haine strâmte in partea de jos si de sus a picioarelor, precum si in talie.

Dacă simptomele se agravează și sângerarea de la hemoroizi se intensifică, ar trebui să consultați imediat medicul dumneavoastră.

Prevenirea

Există modalități de a preveni hemoroizii în timpul sarcinii. Una dintre ele este să te protejezi de constipație, iar dacă acest lucru s-a întâmplat deja, nu-ți încorda intestinele.

Prevenirea hemoroizilor are loc în aceleași moduri care ameliorează simptomele acestora:

 • Evitați să purtați haine strânse în jurul taliei și picioarelor
 • Nu stați drept și nu stați mult timp într-un loc în aceeași poziție
 • Susține-ți picioarele sus în timp ce stai așezat sau întins, ori de câte ori este posibil
 • Bea mai multa apa si mănâncă mai multe alimente bogate in fibre
 • Includeți mai multă mișcare în rutina dvs. zilnică

Vi se pare util acest articol?

Produsul Hemorrel este un instrument real pentru a obține rezultate rapide și de durată, vezi Unguent Hemorrel aici.